top of page
Image by CardMapr

האוקיינוס הכחול של הפנדה

בשבועות האחרונים אשתי ואני החלטנו שאנחנו מעוניינים להחליף את המזרן שלנו.

מיד ניגשתי למלאכת החיפוש ברשת על מנת לאתר המלצות בנוגע למזרן הבא, מחירים, מותגים, ביקורות וכו'.

שיטוט באתרי המזרנים השונים די הביא אותי לסחרחורת לאחר חשיפה לאינספור מונחים לא ברורים, קולקציות שלמות של מזרנים ופערי מחיר אשר נעים החל מ-500 ₪ ועד ל-20,000 ₪ וצפונה.

רגע לפני שאשתי ואני יצאנו לסבב חנויות מתיש שבו תכננו להשתטח על עשרות מזרנים עד למציאת המזרן המתאים והנכון לנו – נחשפתי למותג ישראלי די חדש בשם פנדה.

ראשית, גילוי נאות קטן.

אין לי קשר מסחרי או עסקי לחברת פנדה ואני לא באמת יודע האם הם חברה רווחית ומצליחה או שעדיין לא.

מה שאני כן יודע זה שהם יושבים בדיוק על המסלול הנכון של יצירת אוקיינוס כחול, בין אם עשו זאת במודע או לא – והם עושים זאת בצורה מושלמת.

מה נשתנה הלילה הזה?

באסטרטגיה השיווקית והעסקית של פנדה ניתן להבחין ב-4 תועלות עיקריות אשר יוצרות את הבידול שלהם ומנתקות אותה מהאוקיינוס האדום של מותגי המזרנים בארץ.

1. מגוון


למותג פנדה יש שלושה סוגי מזרנים בלבד: קלאסי, פרימיום וג'וניור (לילדים), בכך הם למעשה מצמצמים משמעותית את העלויות של החברה מצד אחד, ומסירים את החסם הגדול ביותר ברכישת מזרנים והיא בחירת המזרן המתאים ביותר מבין עשרות דגמים שונים, מהצד השני.

בעיניים שלי בתור לקוח, שלב בחירת המזרן באתר למעשה הוריד המון לחץ בכך שהוסרה תחושת ה-FOMO

(Fear of Missing Out)

2. איקומרס במיטבו


חברת פנדה היא למעשה חברת איקומרס טהורה ולא ניתן למצוא את המזרנים שלה בחנויות המסורתיות אלא בחנות האונליין שלהם בלבד.

במילים אחרות, החברה יכולה לחסוך עשרות אם לא מאות אלפי שקלים בחודש שהמתחרים שלה מוציאים על חנות פיזית (עם מספיק מקום שיאפשר להציג את המזרנים כמובן) ולהשקיע את הכסף בהנגשה של מוצר איכותי יותר במחיר נמוך יחסית מהמתחרים וכמו כן, בפרסום ושיווק המותג והמוצרים ובכך להגיע לכמות אנשים גדולה הרבה יותר בזמן קצר ובעלות נמוכה.

החוויה נעטפת בדפי מכירה מפורטים אשר נכתבו בצורה ברורה ונעימה עבור אנשים שלא ממש מבינים בעולם המזרנים, ונסגרת בהבטחה לוגיסטית של משלוח מהיר עד פתח הבית לכל מקום ברחבי הארץ.

האתר אגב נבנה על פלטפורמת Shopify, מה שהוזיל משמעותית גם את תהליך בניית החנות הדיגיטלית.

3. ביטחון


אבל רגע, אני קונה מזרן דרך אתר אונליין, מה אם הוא לא יהיה נח לי?

גם בחסם הזה בחרו בחברה לטפל בצורה אמיצה ומעניינת ולאפשר לכל לקוח שרכש להחזיר את המוצר עד 100 ימים מיום הרכישה, כאשר הם מתחייבים להגיע ולאסוף את המזרן ללא עלות נוספת ובלי לשאול למה ומדוע, כמובן תמורת זיכוי מלא.

מדובר על שיטה אמריקאית ידועה אשר קצת מסוכנת עבור הקהל הישראלי, אך משדרת ביטחון מלא במוצר ומצליחה להעביר את התחושה הזו גם ללקוח בהליך הקניה.

4. פילוח קהל יעד


אם תסתכלו על המודעות של כמעט כל חברות המזרנים בארץ, הפניה היא בעיקר לקהל יעד בוגר, 40 ומעלה, ככל הנראה מתוך ניסיון והבנה כי לאנשים בגילאי 40 פלוס מתחילות בעיות גב ויש להם את היכולות הכלכליות להשקיע במזרן איכותי יותר.

חברת פנדה בחרה לפנות לקהל יעד צעיר יותר, אותו קהל שקונה בעיקר אונליין ולא בקמעונאות המסורתית – להנגיש לו מוצר איכותי במחיר סביר, ולהפוך את חווית הקניה לפשוטה ונעימה הרבה יותר – כמו שהוא מכיר מאתרי האיקומרס הגדולים, אמזון, אסוס וכן הלאה.

בשנת 2020 כיף לראות מותג ישראלי שמצליח לצאת מהקופסא בחשיבה ובגישה ולמרות ענקי הקמעונאות המסורתיים אשר שולטים בתחום עשרות שנים, מצליח להביא חווית איקומרס משובחת ובשורה עתידית.

כעת כל מה שנותר לי זה לבחון אם ההבטחה "לישון על ענן" אכן מתגשמת.

שיהיה לילה טוב...



Comments


bottom of page